25/09/2024 17:46:43 - 25/09/2024 17:46:43 - 37 Okunma

Kırklareli Üniversitesi, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına büyük bir enerjiyle "merhaba" dedi!

Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler için dolu dolu bilgiler eşliğinde organize edilen "Kurumsal Oryantasyon Programı: Üniversite Hayatına Hoş Geldiniz Buluşması" ile dijital dünyada unutulmaz bir başlangıç gerçekleştirildi.

12 Eylül 2024’te saat 14.00'te üniversitenin resmi YouTube kanalı üzerinden yapılan canlı yayın, yeni öğrencilerin tüm sorularına cevap verirken onları sıcak bir karşılamayla başladı!

Rektör Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün açılış konuşmasıyla dikkat çeken program, kampüs yaşamına dair her türlü bilgiyi öğrencilerle buluşturdu.

Uzaktan eğitim sisteminden öğrenci destek hizmetlerine, kültürel ve sportif imkanlardan kariyer planlamalarına kadar her detay düşünülmüş! Üstelik, üniversitenin sunduğu uluslararası değişim programları ve engelsiz üniversite imkanları da detaylıca anlatıldı. Öğrenciler, animasyonlar eşliğinde sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgilendirilirken, canlı yayındaki soru-cevap bölümüyle interaktif bir katılım sağlandı.

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesine bağlı kalınarak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce görevlendirilen işaret dili uzmanı tüm program boyunca işaret dili çevirisi yaptı, böylece herkes için erişilebilir bir oryantasyon sunuldu. Bu dijital etkinlik, üniversitenin YouTube kanalında izlenmeye devam ederken, öğrenciler kampüs hayatına ilk adımlarını güçlü bir şekilde attı.

Programın perde arkasında, Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı, Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörlüğü ve daha birçok birimin iş birliği yer alıyor. Öğrencilerle buluşmayı daha da eğlenceli hale getiren animasyon tasarımları ise Grafik Tasarım mezunu Evrim ÇOLAKÇAVDAR tarafından hazırlandı. Yayın sırasında sohbet ekranını yöneten Bilgisayar İşletmeni Ali Can KILINÇ ile TEKNOFEST Kulübü öğrencileri, öğrencilere üniversitenin aktif sosyal yaşamını tanıttı. Ayrıca, Grafik Tasarım mezunu Fikri Metin TERZİ, yurtdışı deneyimlerini paylaştığı eğlenceli ve motive edici bir sunumla programı renklendirdi.

Rektör ŞENGÖRÜR, açılış konuşmasında “Kırklareli Üniversitesi’ne hoş geldiniz! Burada her fırsatı değerlendirmeniz ve dolu dolu bir üniversite hayatı yaşamanız için sizlere destek olmaya hazırız” diyerek yeni öğrencileri heyecanlandırdı. Başarılarla dolu bir yıl dilekleriyle son bulan program, üniversitenin güçlü dijital altyapısı ve öğrenci dostu yapısıyla daha da anlam kazandı.

Canlı yayın tekrarını buradan izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/live/vL3F3qf3aIQ

oryantasyon

2024 Oryantasyon Hazırlığı