Dijital Uçurumu Kapatmak Için: Huzurevindeki "yaşlılara Cep Telefonu Kullanımı Eğitimi" Sosyal Sorumluluk Etkinliği

08/03/2024 13:00:43 - 11/03/2024 13:00:43 - 628 Okunma

Huzurevindeki Yaşlılar Teknolojiyle Buluşuyor!

Kırklareli Üniversitesi Dijital Dönüşüm Ofisi, Turizm Fakültesi akademisyenleri ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle, huzurevindeki yaşlılara Akıllı telefon kullanmayı öğreten bir sosyal sorumluluk etkinliği başlatıldı.

Kırklareli Üniversitesi Dijital Dönüşüm Ofisi, "Hedefimiz, yaşlıların teknolojiyle aralarındaki duvarı yıkmak ve sevdikleriyle iletişim kurmalarını kolaylaştırmak" diyor. Eğitimde, WhatsApp'ta görüntülü arama, konum paylaşma, hastaneden randevu alma, online bankacılık ve temel cep telefonu işlemleri gibi konular ele alınıyor.

Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi akademisyenleri Doç. Dr. Taki Can Metin, Arş. Gör. Damla ERDEM ve Arş. Gör. Hasan Tahsin KOKONALIOĞLU tarafından hazırlanan eğitim programında, yaşlıların öğrenme stillerine ve ihtiyaçlarına uygun materyaller kullanılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ise etkinliğin tanıtımı ve huzurevlerindeki yaşlılara ulaşılması konusunda destek veriyor.

Huzurevi sakinleri de bu etkinlikten oldukça memnun. 60 yaşındaki Bayan Havaslı, "Telefon kullanmayı bilmiyordum, bu sayede torunlarımla görüntülü konuşabiliyorum" diyor. 75 yaşındaki Bay Özuludağ ise "Artık hastaneden randevu almak için saatlerce sıra beklemek zorunda değilim" diye ekliyor.

Etkinlik kapsamında ayrıca, yaşlılara cep telefonu kullanımıyla ilgili spot bilgiler de paylaşılıyor. Telefonun temel işlevlerinin yanı sıra, güvenli internet kullanımı ve internet dolandırıcılığı gibi konularda da bilgiler yer alıyor.

Bu anlamlı etkinlik, yaşlıların teknolojiyle yakınlaşmalarını ve sevdikleriyle daha kolay iletişim kurmalarını sağlayarak hayat kalitelerini artırmayı amaçlıyor.

Sosyal medya:

Instagram: https://www.instagram.com/klu_ddo/

• #HuzurevindekiYaşlılarTeknolojiyleBuluşuyor
  • #TeknolojiHerkesinHakkı
  • #SosyalSorumlulukEtkinliği

Bu haberle ilgili daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Kırklareli Üniversitesi Dijital Dönüşüm Ofisi

Telefon: 1918 - 1919 - 1055